Powrót na poprzednią stronę

Zupy i przystawki

Zupy i przystawki

Klasztorna Kuchnia Świętej Hildegardy

św. Hildegarda z Bingen

Wydawnictwo AA Kraków 2012

ISBN: 978-83-62927-97-5
format: 170x240, stron: 160, oprawa: twarda

INDEKS: WAA0257B34044

Cena: 34,90 złdodaję do koszyka

Zbiór przepisów i porad kulinarno-dietetycznych opartych na programie zdrowotnym św. Hildegardy!

W niniejszej książce (oraz w całej serii, którą ona rozpoczyna) zaprezentowano przepisy przygotowane zgodnie z medycznymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen – dostosowane do wymogów współczesnej kuchni. Za podstawę tej wyjątkowej publikacji posłużyły księgi Hildegardy z Bingen, gruntownie zbadane przez doktora nauk medycznych Gottfrieda Hertzkę, który potwierdził trafność i zadziwiającą zgodność zaleceń świętej z odkryciami współczesnej wiedzy medycznej – i z powodzeniem jej rady stosował w praktyce lekarskiej.

W tej niezwykłej książce kucharskiej znajdziemy przepisy na wspaniałe zupy i przystawki przygotowane zgodnie ze wskazówkami św. Hildegardy dotyczącymi medycyny i zdrowego trybu życia.

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni