Powrót na poprzednią stronę

Kompletna dieta warzywno-owocowa dr E. Dąbrowskiej

Kompletna dieta warzywno-owocowa dr E. Dąbrowskiej

Ewa Dąbrowska

Wydawnictwo WAM Kraków 2021

ISBN: 9788327719638
oprawa: twarda

INDEKS: WAM4828B56158

Promocja: 144,60 zł 128,00 złdodaję do koszyka

Odkrywaj moc diety, której zdrowie zawdzięczają tysiące Polaków. Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej:
• odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw,
• odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu,
• poprawisz wygląd swojej skóry,
• zwalczysz uczucie zmęczenia,
• ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Czytając tę książkę, poznasz:
• 5 filarów zdrowego odżywiania, które staną się podstawą Twojej diety,
• powody, dla których nie możesz schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem,
• „tajemne” metody dietetyków przedstawione w czytelny sposób,
• reguły prawidłowego i świadomego komponowania posiłków,
• zasady efektywnej aktywności fizycznej i sekret trwałej motywacji.
Ta książka to jedyna na rynku pozycja zawierająca zbiór przepisów na prawidłowe i zdrowe wyjście z diety warzywno-owocowej! Znajdziesz w niej:
• informacje dotyczące kolejnych etapów wychodzenia z postu – pełny program w jednym miejscu,
• 115 doskonałych przepisów zgodnych z protokołem wyjścia z diety,
• listę produktów niezbędnych do przeprowadzenia każdego z etapów wychodzenia,
• przykładowe zestawy menu,
• sprytne wskazówki, porady dietetyczne i triki na właściwe odmierzanie składników i porcji posiłków.
Zdrowie zakręcone w słoikach. Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!
W książce znajdziesz:
• porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,
• przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,
• wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,
• porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,
• inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,
• sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

 

Kategorie

Książki / Inne / Zdrowie

 

Inne pozycje autora dostępne w księgarni