Jeść po papiesku
Przepisy, anegdoty i wspomnienia z życia Benedykta XVI Wydawnictwo: JEDNOŚĆ Dział: Zdrowie Format: 135x205 Stron: 224 Oprawa: twarda ISBN: 9788376602233 INDEKS: JED1408B29176Opis
Gdyby wybór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu wspomnień, anegdot i historii z życia Benedykta XVI i jego rodziny zawiera ona siedemdziesiąt przepisów na tradycyjne potrawy kuchni bawarskiej. Wspomnienia i opowieści osób, które znały Josepha Ratzingera i jego rodzinę, w zestawieniu z wyjątkowymi recepturami tworzą doskonałą całość, pozwalając zakosztować atmosfery prostego życia przesyconego autentyczną duchowością oraz mocnych, naturalnych smaków i zapachów bawarskiej tradycji.
Ute Plock to doświadczona kucharka i miłośniczka bawarskiej kuchni, która z pasją zebrała wiele tradycyjnych przepisów, łącząc je ze wspomnieniami i opowieściami osób, które znały Josepha Ratzingera i jego rodzinę w małym bawarskim miasteczku Marktl am Inn.
Siostra Germana, oddając do dyspozycji swoje wielkie doświadczenie w opracowywaniu prostych, autentycznych receptur, wlała w tę książkę mądrość, którą może dać tylko wieloletnia praktyka kogoś, kto z pasją łączy w doskonałą całość duchowość i zdrowy rozsądek, wartości rodzinne i smaczne tradycyjne dania.